top of page

Här får vanliga frågor svar.

 • Vad kostar Genia?
  Genia är gratis.
 • Kan jag koppla en spirometer till Genia?
  Genia kan ta emot information från enheter via Bluetooth, t ex. spirometer och våg. Datan kommer då automatiskt in i Genia. Du kan också lägga in dina värden manuellt.
 • Kan man ha flera barn med CF i appen samtidigt?
  Idag är det inte möjligt att koppla fler än ett barn till varje konto.
 • Hur ändrar jag språk i Genia?
  Genia finns på engelska, svenska och snart på spanska. Om du ändrar språk på din telefon så ändras språket i Genia automatiskt.
 • Finns Genia för android?
  Ja, Genia finns för både iPhone och Androidtelefoner.
 • Hur tar jag bort någon från mitt nätverk?
  I Genia under inställningar>Mitt nätverk drar du med fingret till vänster på den person som du vill ta bort och väljer "ta bort".
 • Vad är Antibiotikakollen?
  Antibiotikakollen är ett samarbete mellan alla CF Center i Sverige, Arbetsgruppen för Cystisk Fibros, Det nationella kvalitetsregistret CF, Riksförbundet Cystisk Fibros och Genia. Genom att lägga in dina behandlingar i Genia får du och ditt vårdteam ett bättre verktyg för att din vård ska kunna få bli så bra som möjligt.
 • Hur hanteras min information?
  1. När du använder Genia så sparas din information först i din egna privata databas. Det kan t ex. vara information om behandlingar, hälsotillstånd och provtagningar som du lagt in i appen. Informationen hjälper dig att på ett enkelt sätt få översikt och hålla koll på din hälsa samtidigt som du kan kommunicera bättre med din familj. 2. När du sen skickar in en rapport via Genia, t ex. inför ett vårdmöte, så hamnar den information du valt att dela hos din lokala vårdgivare. Vårdteamet får en samlad bild av din hälsa vilket gör att de kan förbereda sig bättre inför mötet. Ni får samtidigt förutsättningar för ett effektivare samarbete. 3. Med ditt medgivande så skickas informationen vidare till det nationella CF registret. Data från registret används i forskning och utveckling för att även i framtiden kunna säkerställa en effektiv, trygg och bra vård. Informationen som du skickar från Genia är krypterad så att bara din lokala vårdgivare och CF registret kan ta del av den.
 • Hur startar jag ett nätverk i Genia?
  Genom att starta ett nätverk så kan ni dela information mellan flera konton. Under Inställningar>Mitt nätverk klickar du på knappen "bjud in" uppe till höger. Du får då en kod som du ger till den person som du vill ansluta till ditt nätverk. Den används när personen skapar sitt konto.

Tillbaka till supporten

bottom of page